ZIP
X
Emlak Katılım Mobil
Ücretsiz-App Store
X
Emlak Katılım Mobil
Ücretsiz-Google Play
Projelerimiz

Projelerimiz

Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA):

İçecek ambalajlarının geri dönüşümünü teşvik etmek için, belirli bir depozito bedeli alınarak piyasaya sürülen ürünlerin kullanımı sonrasında iade alınması ve depozito bedelinin geri ödenmesine dayalı bir sistemdir. DOA Dijital Platformu ile; 

  • İçecek ambalajı tüketici tarafından depozito iade makinasına veya iade noktasına götürülecek,
  • Atılan ambalajın depozito bedeli dijital cüzdana aktarılacak,
  • Bakiye çeşitli alanlarda harcanabilecek.

Yeşil Sukuk İhraçları:

Mayıs ve Haziran 2023’te, Banka iklim değişikliği ile mücadele ve sosyal kalkınmaya katkı sağlayacak projeleri finanse etmek amacıyla toplamda 300 milyon TL tutarında sürdürülebilir sukuk ihracı gerçekleştirmiştir.

Geri Dönüşüm için Yeşil Sukuk:

Bankamız geri dönüşüm sektöründe faaliyette bulunan bir paydaşımız için yeşil sukuk ihraçlarına aracılık etmiş ve bu sayede yaklaşık 48.351 tCO2e geri dönüştürülen atıklarla azaltılmıştır.

Sıfır Atık Projesi:

Eylül 2020’den itibaren Bankamızın tüm şubelerinde ve genel müdürlük binalarında Sıfır Atık Projesi hayata geçirilmiştir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yönetmeliklerine uygun olarak 98 şubemiz sertifikalandırılmıştır.

Kağıtsız Bankacılık:

Dijital imza, mobil onay ve görüntülü görüşme ile hesap açılışı gibi uygulamalarla Bankamız, yaklaşık 1.6 milyon sayfa kağıttan tasarruf sağlayarak karbon salımını azaltmıştır.

Yenilenebilir Enerji Projeleri:

Bankamız 33 farklı yenilenebilir enerji projesine destek vermiş ve bu projelerle 66 milyon kWh elektrik üretilerek 42.820 tCO2e önlenmiştir.

KOBİ Finansman Desteği:

2023 yılı sonunda, esnaf ve KOBİ'lere nakdi finansman olarak toplam 22,9 milyar TL sağlanmıştır. Bu finansman, KOBİ'lerin üretim ve yatırım faaliyetlerini desteklemekte, bu da dolaylı olarak istihdamı artırıcı bir etki yaratmaktadır.

Tedarikçi Finansman Sistemi:

Özellikle KOBİ’lerin finansal ihtiyaçlarına yönelik tedarikçi finansman sistemi (TFS) gibi dijital ve yenilikçi ürünler geliştirilmiştir. Bu ürünler, işletmelerin nakit akışını düzenleyerek, işletmelerin büyümesine ve yeni istihdam olanaklarına katkı sağlamaktadır.