Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş. internet sitesini ziyaretiniz esnasında kullanılabilecek çerezler ve benzeri teknolojiler hakkında bilgi vermek amacıyla işbu Çerez Politikası’nı hazırlanmıştır.
Atık yönetimi, üretim sonucunda oluşan atıkların oluşumundan bertarafına kadar olan tüm süreçleri kapsayan bir yaklaşımdır. Bu süreç, atıkların toplanması, taşınması, ayrıştırılması, işlenmesi, geri dönüştürülmesi ve nihai olarak bertaraf edilmesini içerir.
Atık yönetiminde amaç; çevresel etkileri azaltmak, doğal kaynakları korumak ve toplumsal sağlık ile güvenliği sağlamaktır.
Atık oranı yoğun sektörler arasında İnşaat Sektörü, Gıda ve İçecek Sektörü, Tekstil ve Moda Sektörü Elektronik ve Elektrikli Eşyalar, Kimya ve Petrokimya Sektörü, Metal ve Madencilik Sektörü, Kâğıt ve Selüloz Sektörü, Plastik Üretim ve İşleme Sektörü gösterilebilir. Bu sektörler, atık yönetimi ve geri dönüşüm stratejilerini geliştirerek çevresel etkilerini minimize etmeye çalışmaktadır. Atıkların azaltılması, geri dönüşümü ve yeniden kullanımı, bu sektörlerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacaktır.
Atık Yönetimi Finansmanı ürünün amacı, karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik yatırımlar, makine alımları ve işlemler için işletmelere finansman sağlayarak destek olmaktır.
Finansman Tutarı: En fazla 10 milyon TL
Döviz cinsi: TL
Vade: 24 ay vadeye kadar/ 3 ayda bir ödemeli veya eşit taksitli
Kâr oranı: Piyasa şartlarına bağlı olarak paket duyurusu öncesi belirtilecektir.
Kredi / Öz kaynak ilişkisi: Yatırım tutarının asgari %20’si öz kaynak katkısı ile finanse edilmelidir.
**Tutar ve vadeye ilişkin şartlar Satış ve Pazarlama İş Ailesi talebine göre değiştirilebilecektir.
Ayrıca Emek Sermaye Ortaklığına Dayalı Yeşil Sukuk (Mudarebe Sukuk) ile toplanan fonlar, Atık Yönetimi Finansmanı için değerlendirilebilecektir.
CGE Sürdürülebilirlik Değerlendirme ve Yazılım Hizmetleri A.Ş, Türk KOBİ'lerinin yeşil teknolojiler konusunda güncel teknolojiler için teknoloji danışmanlığı, kapasite ya da durum analizi, mevcut problemlerinin tespiti ve çözüm yaklaşımları geliştirilmesi ve yol haritası hazırlama konularında destek vermek üzere TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından yürütülen 1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentorluk Programına çözüm ortağı olarak seçilmiştir. Bu kapsamda TÜBİTAK ile süresiz kontrat imzalamıştır.
Dünya Bankası tarafından sağlanan 450 milyon Dolarlık hibe programının 187,5 milyon Doları KOBİ’lerin yeşil dönüşümünde danışmanlık hizmetleri için, kalan kısım ise danışmanların hazırlayacağı ihtiyaç analizi ve yol haritası kapsamında belirlenmiş yeşil dönüşüme hizmet eden alt yapıların, yenilenebilir enerji vb. yatırımların finansmanında kullanılacaktır.
Bankamız tarafından CGE Evaluation iş birliği ile Atık Yönetimi Finansmanı kapsamında KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarını karşılarken yeşil dönüşüm süreçlerinde aşağıdaki paketler de ilave olarak müşterilerimize sunulacaktır. Bu durum Bankamızın sürdürülebilirlik çalışmalarında marka imajını artıracaktır.
Bankamız KOBİ’lerin yeşil dönüşüm uyumunu sağlayarak sürdürülebilir rekabet güçlerine katkı sağlayacaktır. KOBİ’lerin dönüşümü sağlama konusunda bir yol haritasına sahip olmalarını, farkındalıklarının artmasını sürdürülebilirlik açısından kurumsal kapasitesinin gelişmesini sağlayacaktır.